Imunita
Uteklo to. Prázdniny se chýlí ke konci a nám rodičům začínají pomalu klasické starosti začátku školního roku. Ještě než to všechno začne, je tu jedna věc, kterou Vám shon a stres po prázdninách chci ušetřit.
Proč teď začít znovu pořádně jíst zelené potraviny?

- Zelené potraviny mají tu schopnost, postarat se o vybudování naší imunity.
- Budete v zimě v klidu, když budou kolem Vás pčíkat a prskat ostatní lidé.
- Nebudete muset pečovat o děti v horečkách a probdít noci.
- Nebudete mít tolik ucpaný nos rýmou, bolavý krk angínou.
- Budete mít víc energie, když den se bude zkracovat.
Mohla bych Vám o tom vyprávět vlastní příběh, který mě k ječmeni a chlorele přivedl. Ale ten najdete ve videích na těchto stránkách. Sdílet budu příběh někoho dalšího…..
..”Zelené potraviny se ke mně dostaly před třemi roky. V té době jsem už 7 let téměř vůbec nejedla maso (průměrně by se dalo říci, že ho jím 5x do roka) a snažila jsem se svou stravu upravovat tak, aby tělo dostávalo co nejvíce vyváženě vše, co potřebuje. Velmi ráda jsem mlsala sladkosti, od čokolád po sušenky. Žádným vážným zdravotním problémem jsem netrpěla, ale od malička jsem bývala častěji nemocná, dost často i na antibiotikách a velmi často to byly angíny a záněty nosohltanu.Když jsem začala jíst chlorellu, okamžitě jsem pocítila, jak se cítím dobře. Přišla nová, čerstvá energie, najednou jsem se ráno cítila vyspalá a plná síly, dokonce mi stačilo spánku míň. zPřestala jsem mít chutě na sladkosti, zmenšily se porce jídla, které jsem jedla. Asi po měsíci přišlo bolení v krku. Angína, to je jasné, věděla jsem, že po víkendu, kdy mi bolest začala, budu muset 100% k doktorce a odnesu si antibiotika – jako vždy. K mému překvapení se nic takového nestalo. Přidala jsem chlorellu, opravdu dost, každou chvíli (zhruba po dvou hodinách) vždy hrstku tabletek a poctivě jsem je cucala. Také mi přestalo krvácení z dásní a citlivost u některých potravin u mých odhalených zubních krčků.
Po dalším měsíci jsem přidala také ječmen. V té době jsem už zhubla a cítila velmi dobře, tak nějak čistě a zářivě, zlepšila se mi pleť – reakce mého okolí byly, že je má pleť krásně vyhlazená a čistá, také nehty se mi přestaly lámat.
Po dalším roce, kdy se zelené potraviny staly samozřejmostí v mém jídelníčku jsem si všimla, že už vůbec nekupuji jogurty a cítím, že mléčné produkty mi nedělají dobře. Celkově se zvýšila moje citlivost na kvalitu potravin.
Když se teď, po třech letech ohlédnu, musím konstatovat, že jsem nemocná tak 2x do roka a to vždy velmi krátce a na léčbu si vystačím s řasou, ječmenem a zázvorovým čajem (přesto, že v okolí řádí „chřipkové epidemie“). Mé tělo je schopné mnohem lépe vnímat, co je pro něj dobré a co ne. Z jídelníčku odešla spousta potravin, které byly zbytečné.
Když si občas vyrazím na večírek, vše včetně následujícího rána proběhne bez následků.
Řasu používám také při zraněních, rány se výborně hojí a v mé lékárničce už dlouho není žádný septonex ani peroxid.
Naši domácí mazlíčci řasu milují a i jejich bolístky léčím zeleně, bez návštěv veterináře. Dokonce i akvarijní rybičky si na chlorelle pochutnávají. (Zuzana)”..